Een oprolbaar windscherm kiezen

 In Windschermen

Met een oprolbaar windscherm op je terras, hou je zowel de wind als ongewenste blikken tegen. Binnen dit type windschermen kan u kiezen voor de merken Brustor en Leco. We zetten graag even de belangrijkste kenmerken van beide types op een rij.

24300103-naturel-152

1. Afmetingen

Het standaard Brustor scherm kan tot 4m ver worden uitgerold en heeft een hoogte van 1,7m. Liever een ander formaat? De Brustor schermen worden op aanvraag ook gemaakt met een uitval van 2m of 3m. Ook andere hoogtes kunnen aangevraagd worden. Hou er echter rekening mee dat al wat buiten de standaardafmetingen valt, een meerkost met zich meebrengt.

De Leco windschermen zijn uitsluitend beschikbaar in 2 afmetingen. Je kan kiezen voor een scherm van 1,6x3m of voor een scherm van 1,8x3m.

Hou er rekening mee dat de cassettes van beide schermen minstens een 15tal centimeter boven de grond tegen de muur bevestigd worden. Het bevestigde scherm komt dus gewoonlijk op een hoogte van +/- 2m.

2. Kleuren en materialen

Het standaard Brustor windscherm heeft een lichtgrijs acryldoek en een crèmekleurige aluminium cassette. Desgewenst kan u ook een Brustor scherm laten maken met een witte cassette en met een doek in een kleur naar wens. U kan er ook voor kiezen om het acryldoek te laten vervangen door een Soltis doek. Soltisdoeken zijn enigszins doorzichtig. Dit is ideaal voor wie het uitzicht wil behouden, maar toch beschut wil zijn tegen de wind.

De Leco schermen bestaan met donkergrijze of ecru doeken. Beide types doeken zijn vervaardigd uit polyester. De cassette en de bevestiging van deze schermen hebben een aluminium kleur.

3. Muurbevestiging van de cassette

De basis windschermen van beide merken, zijn ontworpen om aan de muur te bevestigen. Beide schermen worden echter op verschillende manieren aan de muur vastgemaakt.

Om het Brustor scherm aan de muur te bevestigen, dient u twee haakjes op de muur te monteren. De cassette van het Brustor scherm wordt dan vastgehaakt op deze haakjes en aangespannen met een inbussleutel. Het voordeel? Je kan je scherm ’s winters gemakkelijk loshaken binnen bewaren. Zo blijft uw scherm van een optimale kwaliteit! Indien u het Brustor scherm liever definitief aan de muur bevestigt, worden ook daar de nodige hulpstukken voor meegeleverd.

Brustor Bevestiging

 

 

Ook het Leco Windscherm wordt met twee hulpstukken tegen de muur bevestigd. De cassette wordt echter tegen de hulpstukken vastgeschroefd, waardoor je die moeilijker kan wegnemen.

Leco Windscherm

 

3. Extra accessoires

Voor uw Leco windscherm kan u ook verschillende extra accessoires bestellen. Zo kan u bijvoorbeeld een grondspies bijbestellen voor bevestiging in zachte ondergrond, of een vrijstaande paal om uw windscherm los te plaatsen. Alles over de Leco accessoires vindt u hier.

Brustor schermen worden gewoonlijk niet met accessoires geleverd. Hou er rekening mee dat zowel de bevestigingspaal als de cassette van de Brustor schermen volledig kunnen worden weggenomen. Voor de Leco schermen dient u daarvoor een extra plaatje te bestellen.