Een Paraflex Muurparasol Ophangen

 In Installatie en Montage

Een Paraflex Muurparasol bevestigen is niet zo’n grote klus. We bespreken het graag even stap voor stap, zodat je in een mum van tijd van schaduw kan genieten!

paraflex-hi-res

1. Bereid je goed voor!

Maak het jezelf gemakkelijk door eerst alle onderdelen open te leggen op tafel en te sorteren. Zo vind je snel alles terug en kan je controleren of alle onderdelen in het pakket zitten.

Bepaal waar de muurbevestiging van de parasol precies moet komen. Zorg dat het profiel ver genoeg van ramen en andere obstakels bevestigd wordt, om geen problemen te krijgen. Indien je het profiel op een bakstenen muur bevestigt, dient het profiel op 4-5 rijen stenen van het dak te komen, zodat de parasol niet tegen het dak zit. Hou er in dit geval ook rekening mee dat u in de stenen en niet in de voegen dient te boren.

stap 1

Ideaal is om de muurbevestiging op ongeveer 1,80m van de grond te bevestigen. Zo komt je parasol op de perfecte hoogte.

2. Bevestiging van het muurprofiel

Met een potlood of stift kan je duidelijk markeren waar het profiel terecht moet komen. Het is aangewezen om een waterpas te gebruiken, zodat je je profiel zeker verticaal hangt.

stap2

Nu kan je gaan boren op de plaatsen die je gemarkeerd hebt. Breng de vijs, rondel en plug aan in deze gaten met een hamer.

stap 3

Nu dien je de dichtingsring en de vijs uit de plug te halen, zodat je ze kan gebruiken om het muurprofiel tegen de muur te hangen. Draai deze goed aan.

De klem onderaan kan je nu losdraaien en even aan de kant leggen. Je hebt deze zo dadelijk weer nodig.

Maak de onderste houder wat losser, zodat je hem kan bewegen.

 3. Bevestiging van de parasolarm

Draai nu de onderste houder opzij. Zo kan je de arm langs onderen in het profiel schuiven.

stap 7

Belangrijk is dat je de arm recht op de muurverankering plaatst. Zo vermijd je problemen met beweegbaarheid.

Nu mag je de onderste houder weer naar het midden draaien. Je bevestigt de arm door de klem in te schroeven en vast te draaien.

stap8

Beweeg vervolgens de klem naar boven om de onderste houder terug vast te maken.

stap8

Ook de bovenste houders moeten nu vastgemaakt worden. Doe dit zowel aan de muurbevestiging als aan de knik. De knik moet perfect horizontaal worden aangebracht.

stap10

Breng tot slot de kleine parasolhouder aan op de grote greep en zorg dat alle verbindingen goed vast zitten. Alle scharnieren moeten goed kunnen bewegen.

stap11