Grondbevestiging voor parasols

 In Installatie en Montage

Je kan onze parasols op verschillende manieren stevig op de grond bevestigen. Welke grondbevestiging voor jou ideaal is, hangt af van je terras of tuin. We zetten graag even de mogelijkheden op een rijtje.

bases-spectra

De standaardbevestiging voor een parasol is een vaste ronde steun. Bij sommige modellen is deze voet inbegrepen in de prijs, maar niet bij alle. Controleer dus goed of uw parasol al dan niet met voet wordt geleverd. De vaste ronde steun is bedoeld om je parasol op een stevig, vast oppervlak te bevestigen. Ideaal dus voor bevestiging op beton of op grote, zwaardere tegels. Desgewenst kan je je parasol van deze voet losschroeven om hem volledig weg te nemen. Bij sommige grotere modellen is de vaste ronde steun voorzien van de mogelijkheid om 360° te draaien, zodat je schaduw kan voorzien waar jij dat wil.

Indien je je parasol wil plaatsen op een zachte ondergrond als aarde of gras, is het aangewezen om met een betonanker te werken. Daarbij wordt een put gegraven van 40x40x40, die wordt gevuld met beton. Daarop kan je je parasol dan vastzetten.

Heel wat parasols kunnen ook op een mobiele voet bevestigd worden. Deze basis weegt 120kg, maar kan met behulp van een hefboom naar de gewenste plaats gerold worden.

Tot slot zijn er ook mogelijkheden om je  parasolvoet op een decoratieve manier weg te werken. Met een tegelvoet kan je je parasol bijvoorbeeld inwerken in je terras. Met behulp van onze bladvormen kan je ook je parasolvoet gemakkelijk wegwerken en op een vaste ondergrond verankeren.