Op zoek naar een schaduwzeil?

 In Installatie en Montage, Parasols

Een zonnewering vinden die voldoet aan uw esthetische eisen en de mogelijkheden in uw tuin, is geen sinecure. Wanneer u geen plaats heeft voor een heuse parasol op voet, is een schaduwzeil misschien wel een oplossing. Dergelijk zeil kan volledig geplaatst worden tussen muren. De enige vereiste is dat u beschikt over muren die hoog genoeg zijn om de hoeken van het zeil aan vast te maken. Indien dit niet het geval is, zijn er uiteraard andere oplossingen, maar daarover later meer.

Schaduwzeilen van Umbrosa

Het Belgische designmerk Umbrosa heeft een aantal basiszeilen ontworpen, maar is ook in de mogelijkheid om doeken om maat te maken. Kiest u een driehoek, vierkant, rechthoek of vijfhoek? Hier is alles – tot oppervlakte 20m2 – mogelijk!

Doeken zijn steeds beschikbaar in twee uitvoeringen. De Premium is geschikt voor het Belgische weer: het houdt de schadelijke zon tegen en stoot regendruppels af. Er wordt ook steevast aangeraden het doek lichtjes schuin te hangen om zakvorming in het zeil te voorkomen.

Kleuren-Ingenua-Premium-Umbrosa

Het Limited-doek is dan eerder gepast voor Zuiderse landen: de stof is net iets dikker en is net iets beter bestand tegen de tropische zon. Beide uitvoeringen komen in verscheidene neutrale kleuren, maar ook vrolijke kleuren. Ziet u graag eens met welke kleuren en kwaliteit u te maken heeft? Vraag dan gewoon kleurstaaltjes aan!

Kleuren-Ingenua-Limited-Umbrosa

Schaduwzeilen bevestigen

Een standaardset bevat muurbevestiging, maar er zijn uiteraard ook andere mogelijkheden. Wenst u een schuifsysteem op de muur? Dan is het muurprofiel net wat u zoekt: de hoogte van het zeil is nu perfect regelbaar. Heeft u geen muur beschikbaar? Kies dan voor een paal. Met een schuine paal wordt het zeil strakker gespannen. Een rechte paal past dan weer wanneer deze aan een muur bevestigd dient te worden of wanneer er weinig plek is.

Uiteraard zijn er nog andere opties wanneer deze basisbevestigingen niet kunnen werken. Daarvoor geeft u een seintje aan ons. Wij leggen u tevens graag uit hoe paalbevestiging werkt. Wij kunnen alleszins meegeven dat u in zachte grond best werkt met een betonanker, terwijl een harde ondergrond meestal een vaste steun vereist.

Schaduwzeil Umbrosa Paalbevestiging    Schaduwzeil Umbrosa Muurbevestiging

Inspiratie opdoen

Wil u graag een schaduwzeil van Umbrosa maar heeft u geen enkel idee welk zeil op uw terras of in uw tuin zou passen? Stuur ons dan enkele foto’s, alsook de afmetingen van uw tuin naar contact@alumbro.be, zodat wij voor u een plan kunnen uittekenen. Want wie weet past uw geprefereerde schaduwdoek toch niet helemaal op uw terras. Wij zoeken het samen met u uit!

Laat u alvast verleiden door onderstaande sfeerfoto’s…

Umbrosa Wit Rechthoekig Schaduwzeil

Umbrosa Zwart Rechthoekig Schaduwzeil

Umbrosa Grijze Rechthoekige Schaduwzeilen

Zoals u kunt zien is een schaduwzeil geschikt voor elk moment van de dag én eender welke locatie! Zoekt u nog een leuk lampje om uw ervaring ’s avonds nog aangenamer te maken? Bekijk dan eens ons bericht over designverlichting.