Windschermen voor elk terras

 In Windschermen

Met een windscherm houd je niet enkel de wind tegen, maar je beschermt je terras ook tegen inkijk van buitenaf. Soms lijkt het niet evident om een stevig windscherm te plaatsen, omdat je terras er misschien de mogelijkheid niet toe biedt. Toch zijn er heel wat handige manieren om toch een windscherm te monteren! Bovendien zijn alle windschermen in verschillende formaten verkrijgbaar.

oprolbaar windscherm

1. De Basis: Oprolbare Windschermen

De meest verkozen oplossing is een oprolbaar windscherm. Deze windschermen bestaan uit twee delen. Enerzijds heb je een cassette die aan de muur bevestigd wordt. In deze cassette zit het opgerolde scherm. Anderzijds krijg je ook een bevestigingspaal, die je op de gewenste afstand van de muur kan bevestigen. Schuif het handvat op de bevestigingspaal om het scherm open te zetten.

Wil je de vrijstaande bevestigingspaal kunnen verwijderen tijdens de winter? Dan is het mogelijk om een aparte voet bij te bestellen. Het voetje wordt gemonteerd op het terras en de paal schuift vast in de voet. ’s Winters kan je de paal dus gemakkelijk losmaken en blijft enkel het bevestigingsstukje staan.

2. Balkon Windschermen

Ook op een balkon zijn er mogelijkheden om windschermen te bevestigen. Ook deze windschermen worden opgerold in een cassette, die horizontaal tegen de muur bevestigd wordt. Je kan het scherm naar beneden afrollen en met een haakje of met velcro aan de grond of aan je balustrade bevestigen.

S35 24510114 Balkonmarkise anthrazit I

3. Dubbele Windschermen

Wanneer de windrichting vaak verandert, kan het ook interessant zijn om langs twee kanten een windscherm te voorzien. Dat kan gemakkelijk met deze dubbele windschermen. Op de hoek wordt opnieuw een cassette geplaatst, waarin twee windschermen zijn opgerold. Deze kan je afrollen naar de bevestigingspalen die langs twee kanten van het windscherm worden gezet.

S37 24400114 Doppelseitenmarkise anthrazit I